Abdullah Simavi ve Dönemi Paneli Basın Açıklaması Yapıldı.

Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİMAM) tarafından 16 Haziran 2014 tarihinde Simav’da düzenlenecek “Abdullah İlahi Paneli”nin basın açıklaması Simav Belediye Başkanı Sayın Süleyman Özkan’ın ev sahipliğinde yapıldı.  İlahiyat Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Bilal Kemikli,  basın açıklamasında şehrin değerlerini bilimsel metotlarla daha iyi tanıtmak için DİMAM'ı kurduklarını ve Simavlı İslam alimlerinden Abdullah-i İlahi'nin tanıtımı için Simav’da panel düzenleyeceklerini belirterek şöyle konuştu:

"16 Haziran'da Simav Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları'nın desteği ile gerçekleşecek olan bu panelde, Abdullah-i İlahi'nin hayatı, ilmi ve tasavvuf anlayışı tanıtılacak. Simav'da dünyaya gelen İlahi, 'Molla İlahi veya Abdullah Simavi olarak da tanınır. Semerkant'a gidip devrin en meşhur mutasavvıflarından Ubeydullah Ahrar'a intisap etti. Seyr-i sülukunu tamamlayıp icazet aldıktan sonra Anadolu'ya döndü. Simav, Kütahya, Bursa ve İstanbul'da kurduğu ilim meclislerinde halkı irşad etti. Anadolu'daki irşad halkası genişleyince Selanik'e 40 kilometre uzaklıkta bulunan Vardar Yenicesi'ne gitti. Vefatına kadar burada, akıncı ruhları uyandırdı, ilim ve irfanla halkı aydınlattı."

Diğer taraftan basın açıklamasından sonraki gün   Dekanımız Sayın Prof. Dr. Bilal Kemikli  Simav ve Emet İmam Hatip Lisesi öğrencilerine konferans verdi.

Bu süreçte Simav ve Emet’te bize misafirperverliklerini gösteren dostlara ve bu seyahatlerde heyetimize desteğini esirgemeyen Kütahya İmam Hatip Lisesi Müdürü Sayın Mustafa Sarıaltın’a teşekkür ederiz.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2014, Salı