Tarihçe

2013 yılında Dumlupınar Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kurucu Dekanı Sayın Prof. Dr. Bilal Kemikli, İslam Medeniyeti'nin hususiyetlerinin keşfedilmesi, tanıtılması ve geniş kitlelere anlatılabilmesi için bir merkez kurulması gerekliliğine işaret etmişti. Bunun üzerine Üniversite yönetiminin de desteğiyle harekete geçilmiş, Dumlupınar Üniversitesi İslam Medeniyeti Uygulama ve Araştırma Merkezi''ne ait yönetmelik hazırlanmış ve bu yönetmelik 17.04.2014 tarih ve 28975 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Kurulduğu tarihten itibaren, uluslararası yayın yapan akademik bir dergi (İMAD) çıkarmak, ilmî eserler neşretmek ve toplantılar düzenlemek gibi birçok faaliyete imza atan Merkezimiz, İslam Medeniyeti'ne dair çalışmalarını sürdürmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2020, Salı